Bandenservice

WINTERBANDEN

De winter staat weer voor de deur en dat betekent dat het tijd is om uw zomerbanden om te laten wisselen voor winterbanden. Zo rijdt u het veiligst met uw auto gedurende de koude wintermaanden. AutoService Seleman adviseert u graag zodat u veilig rijdt in elke weersomstandigheid. Naast advies bent u bij ons ook aan het juiste adres voor de verkoop, bandenwissel en opslag van uw zomer/winter banden en velgen.

Een goede set winterbanden zorgt voor meer grip tijdens slechte weersomstandigheden. Ook als de winter minder streng is, doet u er verstandig aan om de aanschaf van winterbanden te overwegen. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer Achmea is gebleken dat auto’s met winterbanden structureel minder ongelukken hebben veroorzaakt dan auto’s met zomerbanden in dezelfde periode. Belangrijk blijft wel dat u de rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden en wegconditie, ook wanneer u op winterbanden rijdt.

ZOMERBANDEN

Auto service Seleman zorgt ook na de winter weer voor het wisselen naar de zomerbanden. Een goede zomerband is een band die onder zomerse omstandigheden goede grip biedt aan uw auto. Zomerbanden hebben als eigenschap dat deze een hardere rubbersamenstelling hebben dan winterbanden. Daarnaast hebben deze banden kleinere hoeveelheid lamellen in het profiel van de band. Bij temperaturen hoger dan 7 graden Celsius hebben zomerbanden meer grip dan winterbanden. Veiligheid staat immer voorop en dat is voor u als bestuurder uiteraard zeer belangrijk. De juiste banden bij de juiste weersomstandigheden bieden meer grip en verkorten de remweg.

Volgens de ANWB is een goede bandenkeuze van belang als het gaat om brandstofverbruik, slijtage, veiligheid en wegligging. Een goede band met een lage rolweerstand levert al snel zo’n 5 tot 7% brandstofbesparing per jaar op.

Scroll naar boven